VentiBox - Drivhus


DRIVHUS MED FRISKE PLANTER


Sesongen er i gang, og sommeren i år har overrasket alle. Mange kan nyte tomater, agurker og mye andet «grønt» snop allerede. Du som har valgt eget drivhus, har grønne fingre, lyst til å se naturen spire, og får appetitt bare ved tanken om kvaliteten, renheten, smaken av denne ultra kortreiste delikatesse fra egen dyrking - du må lese videre.


Planter har det best når de kan vokse i opprinnelig biologisk fauna, dvs. der de hører hjemme også geografisk. Det er en utfordring spesielt for oss her i det høye nord, som elsker mer eksotiske grønnsaker og frukt, ikke bare tomater og agurk!


Resultatet er at vi bygger oss kunstige miljøer hvor vi kan dyrke disse godsakene etter alle kunstens regler i drivhus, oftest bygget i aluminium og glass. Planten kan trives hvis du holder den naturlig fuktig, temperatur og klima spiller også inn. Her ligger mye av kunsten hvor det ikke er nok med bare grønne fingre, men hvor de ytre omstendigheter spiller inn, ikke minst lufting som er helt nødvendig for plantens trivsel og motstandsdyktighet. 


 Vi har mye fokus på jorden planten står i. Kvaliteten på gjødselen som skal brukes for vekst og trivsel osv. Vann er absolutt avgjørende, hvor vann fra naturlig kilde er best, siden vann fra kranen ofte inneholder klor, og andre kjemikalier. Helst ikke bruke kjemikalier når det er sopp og mugg på planter.Vi skal jo dyrke økologisk til oss selv!


Hva med luften i Drivhuset??? 

Den var ny, har det noe å si? Ikke tenkt på det, jeg har jo ventilene oppe, til og med automatisk…det må være optimalt. 


 Uteluften, hvor plantene står naturlig, har med seg oksidanter som ikke tillater muggsopp og andre skadelige mikrober å feste seg, spise av, eller nedbryte din vekst. Det er fort gjort å bruke for mye vann, glemme seg ut. Mange drivhusplanter er ganske sårbare i vekstfasen og kan lett hemmes i vekst og mengden frukt den kan bære om forholdene ikke er i balanse. Du kommer ikke på det, tror det er normalt. 


Ventibox Drivhus Faktum er at luften må være i balanse for at dine planter skal kunne trives og bære frukten du gleder deg til å høste mye av. NASA har utviklet en teknologi som nettopp gjør dette. Ganske sprøtt å tenke på, men de tar dette ganske seriøs. Kort fortalt har forskerne gjenskap disse naturlige oksidanter som frisk luft består av, elektronisk i en foto katalytisk prosess. Resultatet blir en miks av hydrogen peroksider, hydroksyl peroksider og aktiv oksygen, som holder dine planter friske. I tillegg vil den regulere etylen gass som plantene avgir i modningsprosessen

Ønsker du lese mer om Ventitechs løsninger og teknologi kan du lese mer på www.ventitech.no

Produktark - Ventibox drivhus

Relaterte artikler