Hageredskapene du trenger!

Gode redskaper er alfa omega for et lettere hagearbeid. Med et par enkle hjelpemidler blir slitet mindre og resultatet bedre. Her er noen gode anbefalinger fra oss på hva vi mener du bør ha i boden.

Beskjæringssaks:

En god og skarp saks til enkel beskjæring av mindre greiner. Det trenger ikke være en dyr saks, men den må være god å holde i og lett å klippe med. Prøv den gjerne i butikken slik at den passer din hånd. Våre gartnere bruker kun sakser med sideskjær da disse er allsidige og fungerer også til litt større greiner. Vår favorittsakser kommer fra Felco, de fås i flere prisklasser også rimelige. De er solide og skarpe med god holdbarhet.

Dersom du også har større trær må du ha en større saks med teleskopstang og/eller en motordreven saks for å ta større greiner og greiner i høyden.

AdobeStock_223017662_10.jpeg#asset:281497


Plantespade:

Vi bruker kun rette spader. Disse er spesielt egnet til planting og er lette å få ned i jorden. Her kan man bruke spader av ulik kvalitet så sant man bruker den riktig. Billige spader er stort sett ok så sant man ikke brekker spaden bakover, da vil disse for knekke i festet.

AdobeStock_169108011_10.jpeg#asset:281498


Kantskjærer:

En god kantskjærer er viktig om du ønsker rene linjer i hagen spesielt der hvor gresset gror. Skjær kantene noen cm ut for et mer varig resultat. Gress spesielt har en tendens til å spre seg og gi ujevne linjer.

Vår beste uten tvil er Sneeboers Edging Knife avbildet under, men man får også rimeligere alternativer.

kk3-500x500.jpg#asset:281500


Greinsag:

En god liten greinsag fra feks Felco eller Fiskars gjør jobben mye lettere ved beskjæring av tette bærbusker eller andre busker og trær med mellomstore greiner. Man kommer godt til på tettere steder i bunnen av busker.


Rake og plenrive:

Et must i alle hager for å holde en ryddig overflate både i bed og på plen. Gammelt løv og planterester bør fjernes etter høsten.

AdobeStock_123122101_21.jpeg#asset:281501


Lukeredskaper:

Her finner vi så mangt, men en liten håndspade og en smal rake er gull verdt! Dersom man ikke ønsker å sprøyte ugresset bør man spa det opp tidlig slik at man får med mest mulig av røttene. Dersom man har en smal rive får man også rakt overflaten fin mellm tette stauder og busker.

Småspader kan gjerne være billige, men helst i metall. Da kommer man lettere frem ned i tung og kompakt jord. Av smale river kan vi varmt anbefale Sneeboers løvrive med 7 tenner og langt skaft.

AdobeStock_257179730_10.jpeg#asset:281503


Vannslange:

Sørg for å ha en vannslange tilgjengelig. I tørre perioder er sjelden vannkanne nok. Skal man gjennomfukte tørr jord kreves det ofte mange flere liter enn vi er klar over.

AdobeStock_190526603_10.jpeg#asset:281512Relaterte artikler