Planlegg hagen - lag din favorittlisteSTART TIDLIG

Å planlegge en hage er en prosess. Man starter gjerne med å kartlegge soner og ønsket bruk. Hvor det naturlig å anlegge oppholdssted. Hvor skal hekken være og hvor ønsker man bed og krukker. Når hovedstrukturen er på plass kommer plantene og her kommer det enn ny runde planlegging for å få et godt resultat, og her er vi nå. Planlegging av plantene.


FAVORITTLISTA

Med favorittlista ønsker vi å gjøre planleggingen av hagen enklere. Også for deg uten kunnskap om planter. Ved å gå inn på våre produkter kan du enkelt lage en favorittliste av hva du liker ved å trykke på hjertet. Her finner du opplysninger om bla blomstringstid og solforhold om du ønsker sjekke litt mer selv. Du kan også gjøre det enkelt og legge til det du syns er fint. Så tar du lista med til oss og vi hjelper deg å ta de riktige valgene. Da får vi et inntrykk av hva du liker. Passer ikke planten du har valgt finner vi gode alternativer.

Med favorittlista kan du sitte hjemme i godstolen å planlegge, hele året. Ser du noe du liker kan du lage din egen huskeliste for fremtiden. Du kan også google plantene ved å søke på det latinske navnet. Da får du opp flere bilder som viser planten på ulike stadier og du får tilgang på mer info om du ønsker gå i dybden.


Nytt-punktgrafikkbilde-2.bmp.jpg#asset:300722


PRODUKTENE VÅRE

Vårt mål er å vise så mye av vårt sortiment som mulig, men vi er ikke helt i mål enda. Finner du ikke planten på nettsiden vår betyr ikke det at vi ikke har den, eller kan skaffe den. Av stauder feks ligger det kun artsnavn, under hver art har vi gjerne flere sorter med ulike farger og vekst. Mellom april og juni har vi det største utvalget, men noen stauder leveres ikke før seinere.

Vi jobber med å oppdatere med nye sorter, bilder og tekst jevnlig og håper på sikt å kunne gi deg et godt innblikk i vårt sortiment. Beklageligvis mangler noen produkter bilder. Enkelte bilder er vanskelige å finne (lovlig) og vi har ikke alt tilgjengelig for å få tatt gode bilder selv.


produkter.bmp.jpg#asset:300718


HVA MÅ MAN TENKE PÅ FØR MAN KJØPER PLANTER

1. SONER - En hage får naturlig ulike soner. Sol og vind varierer rundt huset. Dette er faktorer man må tenke på før man velger de riktige plantene.

2. UTTRYKK - Hvilke farger og uttrykk ønsker man. Er målet en stilren hage, en engelsk hyttehage eller en spiselig brukshage? Kanskje en kompinasjon?

3. VEDLIKEHOLD - Noen planter og hagetyper krever mer arbeid enn andre. Tenk igjennom hvor mye du ønsker jobbe med hagen.


Snakkes i hagesenteret :)

Relaterte artikler