Hageredskapene du trenger
Gode redskaper er alfa omega for et lettere hagearbeid. Med et par enkle hjelpemidler blir slitet mindre og resultatet bedre. Her er noen gode anbefalinger fra oss på hvilke redskaper vi mener du bør ha i boden for å lykkes bedre i hagen.
Beskjæringssaks
En god og skarp saks til enkel beskjæring av mindre greiner. Det trenger ikke være en dyr saks, men den må være god å holde i og lett å klippe med. Prøv den gjerne i butikken slik at den passer din hånd. Våre gartnere bruker kun sakser med sideskjær da disse er allsidige og fungerer også til litt større greiner. Våre favorittsakser kommer fra Felco, de fås i flere prisklasser, også rimelige. De er solide og skarpe med god holdbarhet. Disse finner du også i vårt hagesenter.
Dersom du også har større trær må du ha en større saks med teleskopstang og/eller en motordreven saks for å ta større greiner og greiner i høyden. Les mer om beskjæring her.
Plantespade
Vi bruker kun rette spader. Disse er spesielt egnet til planting og er lette å få ned i jorden. Her kan man bruke spader av ulik kvalitet så sant man bruker den riktig. Billige spader er stort sett ok så sant man ikke brekker spaden bakover, da vil disse knekke i festet. Plantespader og planteskaft kommer i ulikt materiell som plast, tre, metall og jern, her kommer det egentlig kun an på hva du foretrekker, hvor hard jorden er og hvor mye du skal grave.
Kantskjærer
En god kantskjærer er viktig om du ønsker rene linjer i hagen spesielt der hvor gresset gror. Skjær kantene noen cm ut for et mer varig resultat. Gress spesielt har en tendens til å spre seg og gi ujevne linjer. I tillegg lager høye gresskanter gode skjulesteder for sneglene som du gjerne ønsker å holde unna hagen.
Vår beste uten tvil er Sneeboers Edging Knife avbildet under, men man får også rimeligere alternativer. Du kan også velge en batteridrevet kantklipper avhengig av hva du foretrekker og hvor stort området du skal klippe er.
Greinsag
En god, liten greinsag fra feks Felco eller Fiskars gjør jobben mye lettere ved beskjæring av tette bærbusker eller andre busker og trær med mellomstore greiner. Man kommer godt til på tettere steder i bunnen av busker.
Rake og plenrive
Et must i alle hager for å holde en ryddig overflate både i bed og på plen. Gammelt løv og planterester bør fjernes etter høsten. Les mer om hvordan du får en fin gressplen her.
Lukeredskaper
Her finner vi så mangt, men en liten håndspade og en smal rake er gull verdt! Dersom man ikke ønsker å sprøyte ugresset bør man spa det opp tidlig slik at man får med mest mulig av røttene. Dersom man har en smal rive får man også rakt overflaten fin mellom tette stauder og busker.
Småspader kan gjerne være billige, men helst i metall. Da kommer man lettere frem ned i tung og kompakt jord. Av smale river kan vi varmt anbefale Sneeboers løvrive med 7 tenner og langt skaft.
Vannslange
Sørg for å ha en vannslange tilgjengelig. I tørre perioder er sjelden vannkanne nok. Skal man gjennomfukte tørr jord kreves det ofte mange flere liter enn vi er klar over.
I vårt hagesenter har vi et stort utvalg av hageredskaper i tillegg til alt innen planter og trær til hagen. Du finner oss her.